QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po zlodějích z nákupního centra na Rokycanské! FOTKY

16.10.2019 10:42     16.10.2019 14:51

Kriminálka pokračuje ve vyšetřování vyloupení klenotnictví v centru na Rokycanské. Škoda bude přes milion. Zloději se do centra dostali přes garáže. Policie shání svědky!

9

Plzeňská kriminálka stále vyšetřuje vyloupení klenotnictví v obchodním centru na Rokycanské v Plzni. Zatím pachatelé unikají. Jasná není momentálně stále ani výše škody. Jisté ovšem je, že zloději se do objektu dostali přes garáže obchodního centra.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení. V současné době prověřujeme a vyhodnocujeme kamerové záznamy. Zjišťujeme svědecké výpovědi a vyhodnocujeme stopy, které byly na místě zajištěny," řekla pro QAP.CZ mluvčí policie Veronika Hokrová.

Po oznámení vloupání, které přišlo v noci z pondělí na úterý, strávili policisté na místě zhruba deset hodin. Podrobně ohledávali celé místo činu. Vloupání má na svědomí skupina zlodějů. Jisté je, že k obchodu se dostali přes skleněné dveře podzemních garáží. "Pachatelé, po překonání interních zábran objektu a zabezpečovacího zařízení, v prodejně odcizili dosud nezjištěné množství cenností a po pár minutách z místa i s lupem utekli. Přesná škoda, kterou pachatelé napáchali, bude známa po inventurní kontrole majitele obchodu, ale je pravděpodobné, že přesáhne částku jeden milion korun. Kriminalistický technik na místě činu zajistil maximální počet stop, které se v současné době vyhodnocují a porovnávají. Kriminalisté na místě činu prováděli neodkladné a neopakovatelné úkony pro potřeby trestního řízení, které je ve věci vedeno," doplnila policejní mluvčí.

Policie zároveň v souvislosti s případem shání svědky, kteří se v lokalitě v době vloupání nacházeli. "Policisté žádají občany, kteří dne 14. října 2019 v době od půlnoci do půl čtvrté ráno projížděli se zapnutým záznamovým zařízením ve vozidle Rokycanskou ulicí od Masarykovy ulice směrem na Prahu a v opačném směru, dále Hřbitovní ulicí, okrajovou částí plzeňské Doubravky, Božkova a Červeného Hrádku, aby se zavolali na bezplatnou linku 158 nebo se osobně dostavili na nejbližší obvodní oddělení policie a poskytli pořízené záznamy k dalšímu vyhodnocení," uzavírá Veronika Hokrová.

K vloupání do klenotnictví došlo v noci z pondělí 14. října na úterý 15. října, více se dočtete zde.

FOTO: čtenář QAP.CZ 15. října 2019, Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24