QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň připravuje výstavbu nového domu se 14 byty v Křimicích

23.03.2024 16:00

V ulici Průkopníků v Křimicích vznikne novostavba bytového domu se 14 byty a prostorem pro služby. Začít stavět by se mělo v roce 2025. Nájemníci by se do nového objektu měli stěhovat již v roce 2026.

ulice Průkopníků_mapy.cz

Na projekt za 52 milionů korun požádá město o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Většina bytů bude určena osobám v bytové nouzi, kdy nájemné bude regulované.

„Rozšíříme tak náš městský bytový fond a zároveň tím zvýšíme nabídku dostupného bydlení. Platí, že každý byt se počítá, aktuálně jich Plzeň vlastní zhruba 2500. Konkrétně na předfinancování tohoto projektu máme v městském fondu celkem 52 milionů korun včetně DPH, dotaci bychom chtěli získat ve výši 26,05 milionu korun,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký.

Město má šanci získat dotaci na 12 ze 14 bytů. „V případě bytů z dotace budou určeny osobám v bytové nouzi, tedy těm, jež nemají vyhovující bydlení a jejichž příjem nepřesahuje výši 6. decilu, což je nyní přibližně 31,8 tis. Kč u jednotlivce a např. 41,4 tis. Kč u samoživitelky s jedním dítětem do 13 let. Konkrétní hodnota platná vždy pro daný rok bude zveřejňována na internetových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj,“ vysvětlila Světlana Budková, radní pro oblast bytovou včetně dostupného a sociálního bydlení.

Před pár dny byla také zahájena výstavba například v Malesicích, kde po zbourání zchátralého objektu a výstavbě takzvaného Nového Šuferajnu vznikne celkem 11 městských nájemních bytů.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24