Policie rozjela v Plzni velké kontroly! Bez pokuty vyvázlo jen pár řidičů

09.07.2018 12:52

Policejní hlídky se soustředily hlavně na měření rychlosti. Drtivá většina řidičů tak zaplatila pokuty právě za rychlost. Výsledky akcí jsou tentokrát alarmující.

IMG_5774

Policie rozjela v Plzni v posledních dnech hned dvě dopravně bezpečnostní akce. A tentokrát dopadly pro řidiče opravdu hodně neslavně. Drtivá většina šoférů musela zaplatit pokutu.

"Během opatření se policisté z dopravního inspektorátu zaměřili především na dodržování stanovené rychlosti v obci. Dále policisté kontrolovali používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel, či zda mají veškeré doklady předepsané k řízení a provozu motorového vozidla," potvrdila mluvčí policie Hana Rubášová.

Výsledky jsou tentokrát skutečně alarmující. V podstatě jen hrstka řidičů prošla kontrolou bez problémů. "Během dopravní akce bylo zkontrolováno celkem 116 vozidel a v 97 případech bylo zjištěno protiprávní jednání. Téměř 80 řidičů překročilo stanovenou rychlost v obci. Sedmkrát policisté sepsali oznámení přestupku a předali jej příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. V jednom případě bude správní orgán rozhodovat o řidiči, který měl platnou blokaci řidičského oprávnění a o řidiči, který požil alkohol," vypočítává policejní mluvčí.

Dopravně bezpečnostní akce tak rozhodně nekončí. Policie potrvdila, že další už se teď plánují a proběhnou v nejbližší době.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24