Policie rozprášila gang dealerů pervitinu! Razie byla nekompromisní - VIDEO

06.06.2019 14:24

Rozsáhlá policejní razie doslova rozprášila gang dealerů pervitinu, kterým velel muž v Plzni. Ničivý úder přišel v tomto týdnu. Policie zadržela dvacet lidí. VIDEO ze zásahu mluví za vše...

policejní akce

Toxi týmy krajského policejního ředitelství mají na svém kontě jeden z největších úspěchů. Podařilo se jim rozbít obří gang dealerů pervitinu. Zadrženo bylo dvacet lidí. Gang dovážel prekurzory ze zahraničí a následně vyráběl a prodával pervitin. V tomto týdnu došlo na drtivý úder policejních jednotek.

"Skupinu organizoval 37letý muž z Plzně. Ten domluvil v zahraničí zejména v Rumunsku nákup léků obsahující pseudoefedrin a zajistil kurýry, kteří tablety přivezli do České republiky. Například jedna dodávka léků vážila 25 kilogramů a vozili je v pytlích od krmení pro psy. Jako kurýrky jezdily i ženy. Následně byla léčiva předána dalším osobám již na samotnou výrobu pervitinu. Ten byl následně prodáván uživatelům v Plzeňském kraji. Část zisku předávali prodejci hlavnímu organizátorovi," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Drtivý úder policie! Série domovních prohlídek přinesla dvacítku zadržených i desítky kilogramů tablet...

V pondělí brzy ráno začala samotná realizace. "Během ní policisté zadrželi 20 podezřelých osob a provedli 18 domovních prohlídek a 12 prohlídek jiných prostor a pozemků. Během nich nalezli a zajistili 44 kilogramů tablet a stovky litrů matečního roztoku, vše bylo určené k výrobě metamfetaminu. Barely s roztokem byly například téměř zazděny v jedné místnosti rodinného domu. Policisté také zajistili bílou krystalickou látku, zřejmě metamfetamin, 3 kilogramy sušiny, nejspíše konopí, varnu, další potřebné věci na přípravu drog, motorová vozidla, mobilní telefony, notebooky a finanční hotovost více než 75 tisíc korun. Zajištěné věci budou podrobeny znaleckému zkoumání," vypočítává policejní mluvčí.

Realizace se zúčastnilo víc než 150 policistů nejen přímo z krajského policejního ředitelství, na akci se podílela také Národní protidrogová centrála. "Vrchní komisař zahájil trestní stíhání 13 osob ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného formou spolupachatelství. Obviněn byl 37letý organizátor a dalších 8 mužů v rozmezí 33 až 61 let. Vrchní komisař obvinil i ženy ve věku 25 až 34 let," uzavírá mluvčí krajského policejního ředitelství.

Vyšetřování případu pokračuje. Dál probíhají výslechy, vyhodnocují se různé záznamy a čeká se na znalecké posudky, které potvrdí i to, jaké množství pervitinu mohlo být vyrobeno z dovezených léčiv.

 

 

VIDEO: POlicie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24