QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustí speciální opatření kvůli rozsvícení vánočního stromu v Plzni

30.11.2018 14:54

V neděli se na náměstí Republiky v Plzni poprvé rozsvítí vánoční strom. Na akci dorazí opět tisíce lidí nejen z Plzně ale i okolí. Policie proto chystá speciální opatření!

Protest proti imigrantům_QAP_foto (3)

Náměstí Republiky v Plzni bude v neděli 2. prosince znovu prasakat ve švech. Chystá se tradiční rozsvícení vánočního stromu. To je naplánované na 18. hodinu. Kulturní program ale začne už odpoledne. Kvůli očekávanému návalu lidí a komplikované dopravě spustí policie mimořádné bezpečnostní opatření. 

"Policisté jsou připraveni reagovat na aktuální situaci, a to zejména v oblasti veřejného pořádku, ale také silniční dopravy. Do bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové služby, dopravní policisté, kriminalisté, kynologové se služebními psy v součinnosti s městskými strážníky. Dále se bezpečnostního opatření zúčastní i další složky IZS," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hlídky se budou ve větší míře objevovat i v okolí náměstí a přilehlých ulicích. Řidiči by zároveň měli počítat se zvýšeným policejním dohledem také na silnicích po celém městě. "Vzhledem k tomu, že očekáváme větší provoz na pozemních komunikacích, neboť řada návštěvníků přijede vlastními osobními vozy, bude zvýšený počet dopravních hlídek dohlížejících na bezpečnost a plynulost provozu na silnicích celého města. V rámci bezpečnostního opatření, při konání této události, bude v centru probíhat i dopravní omezení," dodává policejní mluvčí.

V souvislosti s tradiční masovou akcí policie zároveň varuje kvůli kapesním krádežím. Obdobné akce jsou velkým tahákem pro zloděje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24