Policie spustila opatření kvůli Dušičkám, pokračovat bude i o víkendu - FOTKY

02.11.2018 9:52

Hřbitovy, ale i jejich okolí čeká v těchto dnech jeden z největších náporů roku. Kvůli Dušičkám policie zvýšila dohled nejen na pietních místech, ale také na silnicích.

1
123

V souvislosti s Dušičkami policisté v Plzni spustili speciální dohled nad rizikovými místy. Vzhledem k očekávanému nárůstu dopravy budou k vidění ve větší míře policejní hlídky u silnic. 

Policisté budou dohlížet na dopravu zejména v místech, kde se očekávají komplikace. Krom provozu se ovšem policie zaměří také na hřbitovy a jejich okolí. V Plzni se už policejní hlídky objevily mimo jiné na ústředním hřbitově na Rokycanské.

Kontroly budou ovšem probíhat i v dalších dnech. Očekává se, že právě nadcházející víkend budou lidé brát hřbitovy doslova útokem. "Policisté budou dohlížet nad samotnými pietními místy a vozy zde zaparkovanými. Pro některé je bohužel tento svátek impulsem k možnosti krádeže, proto policisté upozorňují všechny občany, aby si jako návštěvníci hřbitovů své hroby hlídali a řidiče, aby si řádně zabezpečili svůj vůz proti nenechavcům," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Opatrní by tak měli být jak řidiči, tak i samotní návštěvníci hřbitovů. "Policie proto nabádá řidiče, aby v této době dbali zvýšené opatrnosti na svých cestách, a návštěvníky hřbitovů, aby nenechávali ve svých vozech žádné cennosti, kabelky, tašky nebo oblečení, ale aby i při samotné úpravě hrobů byli na své věci ostražití a nenechávali je bez dozoru," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24