Policie stále pátrá po seniorovi na Klatovsku. Zatím neúspěšně - FOTKY

01.10.2020 8:40     02.10.2020 19:10

Policie ČR pátrá po seniorovi, který se ztratil 1. října na Klatovsku, v lesním porostu nedaleko obcí Strážov a Krotějov. Policie vybízí občany, aby při jeho nalezení neprodleně informovali PČR.

s
Snímek obrazovky 2020-10-01 v 10.40.55ss1s2s3s412Návrh bez názvu-4

Muž má zdravotní problémy a může působit zmateně. "Na místě je více než 100 hasičů, působí i štáb pod vedením policie. Jsou tam i jednotky dobrovolných hasičů se čtyřkolkami. Zásah je v dikci PČR," říká Petr Poncar, tiskový mluvčí hasičů.

"Muž měl na sobě svetr tmavé barvy, kalhoty maskáčové a na hlavě čepici kšiltovku," uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Informace o pohřešovaném naleznete níže.

"Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu pohřešovaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo  osobně na policejní služebnu," dodává policejní mluvčí Dana Ladmanová.

 

Aktualizace čtvrtek 1.října:

Ve večerních hodinách začala pátrací akce, do které byli zapojeni policisté z různých oddělení.

Do pátrání byli ve čtvrtek včleněni další policisté z různých oddělení, policejní letecká služba, policejní psovodi se služebními psy, hasiči, dobrovolní hasiči, pracovníci Národního parku Šumava a  byli přivoláni i pracovníci s drony ze Správy informačních technologií města Plzně, kteří spolupracují s IZS. Piloti dronů se zaměřili zejména na nepřístupná místa, kde ovládají drony při propátrávání terénu. Do akce se připojilo o několik desítek místních občanů.

V rámci pátrací akce desítky zúčastněných pátrali po muži na různých místech v okolí obcí Strážov , Divišovice, Víteň, Březí, Bradné a dalších. Policisté prohledávali okolí a psi byli použiti k průzkumu terénu.

V pátrání po muži uvedení pokračují i v pátek 2. října.

Přes veškeré úsilí zainteresovaných se do současné doby nepodařilo pohřešovaného muže vypátrat.

Aktualizace 2.října 19:00:

Podle zjištěných informací se měl 1. října kolem 15:30 v obci Františkova Ves na Sušicku údajně pohybovat muž odpovídající popisu hledaného. Policie vybízí všechny občany, kteří se v tu danou dobu pohybovali v okolí uvedeného místa a zaznamenali výskyt popisované osoby, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR. 

Popis pohřesované osoby:

Jméno: Zdeněk Hnízdo

Datum narození 8.1.1931

Pátrání vyhlášeno 1.10.2020

Bydliště - okres PŘÍBRAM

Státní příslušnost Česká republika (CZ)

Výška 179 až 180 cm

Zdánlivé stáří 90 až 91 let

POSTAVA hubená

BARVA VLASŮ šedé

STŘIH VOUSŮ strniště

 

FOTO: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24