QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie v Plzni spouští speciální opatření! Kvůli fotbalu dorazí i posily z dalších krajů

12.12.2018 9:53

V plné pohotovosti je ve středu opět policie v Plzni. Rozjíždí se speciální opatření kvůli utkání Viktorky s AS Řím. Do akce jdou těžkooděnci, psovodi i policejní vrtulník...

IMG_1465

Policie v Plzni spouští další bezpečnostní opatření kvůli fotbalu. Tentokrát je v pohotovosti kvůli utkání Viktorky a AS Řím, které se ve středu večer odehraje na stadionu ve Štruncových sadech.

"Cílem bezpečnostního opatření bude zajistit bezproblémový průběh této akce. Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, cizinecké policie včetně kolegů z antikonfliktního týmu i policistů z oddělení služební kynologie," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Podle policie se dá předpokládat, že fanoušci se odpoledne sejdou na náměstí Republiky. V této souvislosti může dojít ke krátkodobým omezením v okolí náměstí, zejména pak při odchodu fanoušků na stadion. "Policisté budou samozřejmě monitorovat pohyb fanoušků obou klubů a zajišťovat jejich doprovod. Pozornost z naší strany bude věnována vlakovému i autobusovému nádraží a příjezdovým trasám do Plzně," dodává policejní mluvčí.

Na opatření se budou podílet i posily z Jihočeského a Karlovarské kraje. Nasazená bude také speciální technika, včetně mobilního monitorovacího centra. Nad Plzní bude opět kroužit policejní vrtulník a v terénu bude i jízdní policie na koních.

Problémy mohou nastat s parkováním...

"Nutno také zmínit, že mohou vzniknout problémy s parkováním. Doporučujeme si zajistit zaparkování vozidel v okrajových částech města Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou nebo pěšky. Parkování nebude možné ani na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná," uzavírá Iveta Kořínková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24