Policii ujížděl zdrogovaný řidič! Skončil ve vazbě - VIDEO

15.07.2019 17:59

Střelbou skončila o víkendu policejní honička se zdrogovaným řidičem na Klatovsku. Policie muže dopadla. Případ má dohru. Řidič má na krku obvinění a skončil ve vazbě. 

video horažďovice

Policejní honička, která se o víkendu strhla na Klatovsku, má dohru. Soud poslal v pondělí řidiče, který zdrogovaný ujížděl policistům, do vazby. 

"Policisté v Horažďovicích, v sobotu 13. července letošního roku okolo desáté hodiny dopoledne, chtěli zkontrolovat řidiče vozidla značky VW Polo. Řidič na výzvy policistů nereagoval a začal s vozidlem ujíždět směrem na Sušici. Policisté vozidlo pronásledovali a použili donucovací prostředek služební zbraň. Řidič zastavil vozidlo až před obcí Nezamyslice," popsala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté zajistili podezřelého řidiče i spolujezdce. "Následně byla zjištěna totožnost řidiče, kterým byl devětadvacetiletý muž ze Strakonic. Muž měl pozitivní test na návykové látky a navíc má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Podezřelý muž byl převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření i odběru krve a skončil v policejní cele," dodává policejní mluvčí.

Řidič má na krku násilí proti úřední osobě ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání i ohrožení pod vlivem návykové látky. V pondělí ho soud poslal do vazby. 

 

 

VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24