Policisté cvičili v Líních zásah proti střelci - FOTKY, VIDEO

03.07.2020 14:30

Policisté pořádkové a zásahové jednotky procvičovali v areálu letecké záchranky poskytování první pomoci. Zapojila se i armáda.

5
12345678910

První dva červencové dny probíhalo společné cvičení policistů Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a příslušníků Armády ČR v areálu Letecké záchranné služby Plzeň v Líních.

"V rámci výcviku se všichni věnovali procvičování poskytování první pomoci v taktickém prostředí.  Pro policisty je trénink první pomoci velmi důležitý a to z toho důvodu, že pokud by došlo kdekoliv k útoku aktivního útočníka, policisté na daném místě zasahují sami a do nebezpečného prostoru nepustí ani záchranáře či ostatní složky integrovaného záchranného systému. Do doby než dojde k eliminaci pachatele, musí být policisté připraveni nejen vypátrat pachatele, ale postarat se i o zraněné osoby,“ vysvětluje policejní mluvčí Martina Korandová.

Policisté proto spolu s lékaři letecké záchranné služby a vojáky trénovali poskytování první pomoci v nasimulovaném prostředí během různých modelových situací. Nacvičovali také třídění a transport zraněných do bezpečných prostor, kde by si je ve skutečnosti přebírali záchranáři.

FOTO, VIDEO – Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24