QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Policisté jsou zfetovaní," znělo obvinění mladé dvojice

01.04.2021 8:13

Kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu pomluvy dvěma mladým lidem, kteří osočili kontrolující policisty, že jsou zfetovaní. 

Policie doprava QAP foto

V pátek 26. března sdělili domažličtí kriminalisté, na které byl případ delegován, podezření ze spáchání trestného činu pomluva čtyřiadvacetiletému muži a dvaadvacetileté ženě. Dvojice byla koncem ledna letošního roku kontrolována při jízdě v autě Citroen Xsara v obci Merklín hlídkou policistů Obvodního oddělení Stod. "V 00:59 hodin telefonicky oznámila žena na tísňovou linku 158, že je kontrolována v obci Merklín a že má podezření, že policisté jsou zdrogovaní. Po několika minutách volal i kontrolovaný muž se stejným tvrzením, policisté se prý chovají jako feťáci," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kvůli tomuto závažnému obvinění na místo přijel i ředitel územního odboru. Dvojice stále tvrdila, že jsou policisté zdrogovaní. "Policisté se podrobili dechové zkoušce i testu na návykové látky. Všechny výsledky byly negativní, mladý pár byl s nimi seznámen. Jejich tvrzení bylo tedy zcela jasně prokázáno jako hanlivé, účelové, hrubě urážející a založené na nepravdivých tvrzeních. Nepravdivým tvrzením způsobili újmu oběma kontrolujícím policistům spočívající v tom, že ohrozili jejich vážnost a znevážili výkon odpovědné funkce policisty," dodala Dagmar Brožová.

Podezřelým hrozí za trestný čin pomluvy až jeden rok odnětí svobody.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24