QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté kontrolují myslivce na honech. Zajímají je zbraně i alkohol

08.10.2019 19:16

Dát si něco ostřejšího pro zahřátí, to už na honech dávno neplatí. Kromě alkoholu kontrolují policisté také technický stav zbraní a potřebné dokumenty.

1

S příchodem podzimu se policisté zaměřují na kontroly myslivců, zda dodržují zákon o zbraních a střelivu. V uplynulých dnech prověřili několik honů na Klatovsku a jihu Plzeňska.

Policisty zajímá, zda mají myslivci v pořádku doklady nutné k držení a nošení zbraně. Pokud se jedná o cizince, musí předložit platný Evropský zbrojní pas. Kontrolují také technický stav zbraní a způsob, jak myslivci zbraně přepravují a samozřejmě, zda lovci před honem nebo v jeho průběhu nepopíjejí alkohol

"V uplynulých několika letech například policisté na Klatovsku nezjistili při namátkových kontrolách žádného vlastníka zbrojního průkazu, který by před zahájením  mysliveckého honu požil alkoholické nápoje. Byly řešeny drobné závady a nedostatky, které byly na místě vyjasněny a odstraněny,“ sděluje policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že v kontrolách honů budou její kolegové pokračovat i v dalších týdnech.

Při posledních kontrolních akcích policisté předávali myslivcům vesty a obojky pro psy s reflexním prvky.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24