QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Policisté na Klatovsku řeší několik případů vloupání

28.12.2021 7:07

Policisté na různých obvodních odděleních na Klatovsku přijali čtyři oznámení o vloupání do různých objektů. Pachatelé odcizili věci z domů, bytů i hospodářských objektů.

ilustrační foto_QAP foto (5)

Nýrští policisté prověřují vloupání do rekreační chalupy v obci u Nýrska. V době od 20. do 24. prosince neznámý pachatel vnikl po poškození vchodových dveří do chalupy, kde vnitřní prostory prohledal a odcizil kytaru, samurajský meč s pouzdrem a z garáže vzal okružní a pokosovou pilu. Pachatel způsobil škodu poškozením dveří za 500 korun a odcizil věci v hodnotě 6 tisíc korun.

V Hlavňovicích neznámý pachatel v době od 17. do 24. prosince vnikl v domě do bytu a odcizil elektroniku, oděvy a stříbrné šperky v hodnotě 87 tisíc korun. Poškozením dveří vznikla škoda ve výši 5 tisíc korun. Případ prověřují policisté z obvodního oddělení v Sušici.

Dne 23. prosince v domě nacházejícím se v Klatovech vnikl pachatel do bytu. Uvnitř bytu pachatel odcizil robotický vysavač, atrapu revolveru, tři dřevěné dýmky, přenosný počítač a další věci. Majiteli vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení v Klatovech prověřují další okolnosti.

Do rekreačního domu na Kolinecku vnikl neznámý pachatel v době od 5. do 23. prosince. Pachatel vnikl do obytných prostorů domu, z hospodářského objektu odcizil čerpadlo od filtrace k bazénu, prodlužovací kabel a z kůlny vzal křovinořez a motorovou pilu. V tomto případě škoda činí 30 tisíc korun.

„Policisté v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání krádeže a porušování domovní svobody. Vyšetřování bude nadále pokračovat,“ uzavřela policejní mluvčí Dana Ladmanová.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24