QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté odhalili 24 dopravních přestupků při kontrolách na Tachovsku

25.10.2021 16:33

Na Tachovsku se ve dnech 22. a 23. října uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili hlavně na alkohol za volantem a jiné návykové látky. Jak si řidiči vedli?

ViewImage.aspx

V pátek 22. října a v sobotu 23. října se na Tachovsku uskutečnila bezpečnostní akce, která byla zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

Standardně policisté kontrolovali dodržování rychlostních limitů a věnování se řízení, dále se policisté věnovali pátrání po hledaných osobách a věcech, po odcizených vozidlech. Zaměřovali se také na problematiku spojenou s ilegální migrací, pašováním drog či zbraní.

"Do akce bylo zapojeno přes 20 převážně dopravních policistů. Policisté při akci zkontrolovali celkem 73 vozidel a zjistili při tom 24 dopravních přestupků. Dvacet dva z nich vyřešili uložením příkazů za více než 9 000 korun, v případě zbylých dvou se jednalo o jízdu pod vlivem alkoholu. Jeden řidič řídil měl v krvi více než 1 promile alkoholu, u druhého byla zjištěná hodnota nižší, avšak provedený test na jiné omamné a psychotropní látky detekoval pervitin a marihuanu," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nejčastěji řidiči jezdili bez použití bezpečnostního pásu, takových případů bylo 10 případů. Čtyři řidiči překročili povolenou rychlost a tři řidiči jeli s vozidlem, které nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.

Dopravně bezpečnostní akce s účastí policistů z jiných územních odborů se budou i nadále opakovat.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24