QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté pátrají po podvodníkovi! Láká peníze od prodavačů

01.07.2019 19:06

Policie řeší v rámci regionu hned několik případů podvodného jednání, které má stejný scénář. Muž obchází obchody, kde tvrdí, že je kamarád majitelů. Od prodavačů mámí peníze!

Klatovští policisté žádají o pomoc při pátrání po podvodníkovi, který okrádá prodavače. Poznáte ho z fotografií?

O podvodníkovi jsme přinesli zprávu již ve článku zde. "V prodejnách muž žádá vyplacení finanční hotovosti se zdůvodněním, že je kamarádem majitele prodejny," říká policejní mluvčí Dana Ladmanová. Policie nyní zjišťuje totožnost muže podle fotografií.

"Policisté na obvodních odděleních v Klatovech a Nýrsku přijali v měsíci červnu čtyři oznámení o podvodných jednáních," pokračuje policejní mluvčí. "Případy mají téměř stejný scénář, kdy neznámý pachatel přišel do obchodu a představoval se jako kamarád majitele prodejny. Následně předstíral, že telefonicky kontaktuje majitele. Ve dvou obchodech chtěl zaplatit vstupenky na sportovní utkání ve výši 4 800 Kč a v dalších dvou prodejnách požadoval vyplacení 14 800 Kč a 5 000 Kč za opravu vozidla," sděluje Dana Ladmanová.

"Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod," říká Dana Ladmanová.

Podle policie není vyloučeno, že se muž pokouší o podody i na dalších místech v jiných krajích. Policie žádá občany o pomoc při zjištění totožnosti muže podle fotografiích. "Muž se může přihlásit na jakoukoli policejní služebnu k podání vysvětlení," informuje policejní mluvčí s upozorněním, aby obsluhující pracovníci prodejen v žádném případě nevypláceli finanční hotovost neznámým osobám pod záminkou, že pachatel je domluven s majitelem prodejny. "Vždy si osobně prověřte, zda tvrzení občana odpovídá skutečnosti," varuje policejní mluvčí.

"Žádáme občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o muži na snímcích, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR číslo telefonu 158, na nejbližší policejní oddělení případně  na telefon 974 334 651 nebo na e-mail: kt.oop.klatovy@pcr.cz," dodává Dana Ladmanová.

FOTO: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24