QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté pomáhají u covidových pacientů ve Stodské nemocnici - FOTKY

06.11.2020 19:42

Některé nemocnice v souvislosti s koronavirem řeší zejména nedostatek zdravotnického personálu. V této situaci pomáhají i policisté. Od čtvrtka "slouží" policisté například v nemocnici ve Stodu.

policiste nemocnice Stod 5
policiste nemocnice Stod 5policiste nemocnice Stod 6policiste nemocnice Stodpoliciste nemocnice Stod1policiste nemocnice Stod4policiste nemocnice Stod2

Ve Stodě pracují policisté především u covidových pacientů, kde jsou k dispozici sloužícím sestrám. Pomáhají jim zejména s fyzicky náročnými činnostmi, jako je manipulace s pacienty, hygiena, prevence dekubitů, doprovod na komplementární vyšetření.

"Vzhledem k tomu, že v rámci pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje máme policisty se specializací zdravotník, rozhodli jsme se nabídnout naši pomoc nemocnicím v Plzeňském kraji. Krajské ředitelství proto podepsalo s Plzeňským krajem dohodu o spolupráci v souvislosti s výskytem epidemie covid-19 na území České republiky. Účelem dohody je specifikace vzájemné spolupráce obou stran v rámci nasazení policistů a zaměstnanců k výkonu služby nebo práce u poskytovatelů zdravotních služeb poskytujících akutní i následnou lůžkovou péči po dobu nouzového stavu," uvedla Martina Korandová, mluvčí PČR.

Na základě této dohody slouží od čtvrtka 5.listopadu 7 policistů ve Stodské nemocnici. Jedná se o policisty, kteří slouží na obvodních odděleních a všichni společně také v pořádkové jednotce krajského ředitelství. 

„Těší mě, že v této náročné době mohou rovněž i policisté nabídnout své služby zdravotnickým zařízením, zúročit zde své odborné znalosti a zdravotníkům alespoň částečně ulevit v jejich nelehké a vyčerpávající práci. Spolupráce bude doufám přínosná nejen pro zdravotníky, ale do budoucna i pro samotné policisty,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild.   

„Nasazení policistů v našich nemocnicích nám v této době velmi pomůže. Jsem ráda, že nám Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje nabídlo pomocnou ruku. Patří jim za to velký dík,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24