QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté v Plzni během týdne měřili rychlost a alkohol za volantem

23.10.2021 8:58

Od pondělí 18. října do pátku 22. října se v Plzni uskutečnily dvě bezpečnostní akce. Při první měřili policisté řidičům alkohol v dechu a v druhé překročenou rychlost. Jak Plzeňáci dopadli?

Měřič rychlosti_PolicieCR

Během tohoto týdne, od 18. do 22. října, proběhly na území města Plzně dvě bezpečnostní akce. První byla zaměřena zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Druhá bezpečnostní akce byla zaměřena na dodržování platných rychlostních limitů v obci. 

Policisté zkontrolovali několik desítek vozidel. Naštěstí pro řidiče se téměř všechny přestupky vyřešili na místě. Je to sice k neuvěření, ale požití alkoholu za volantem, nebylo prokázané u žádného z kontrolovaných řidičů.

„Policisté během dvou dnů zkontrolovali několik desítek vozidel. Zjistili 27 přestupků, z toho 26 vyřídili na místě v příkazním řízení a jeden přestupek oznámili na příslušný správní orgán. Nejvíce provinění na komunikacích bylo porušení nejvyšší povolené rychlosti v obci - 13 případů. Požití alkoholu se neprokázalo u žádného řidiče,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté budou i nadále v obdobných akcích pokračovat. 

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24