QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté v Plzni mají nový vůz, jde o "pojízdnou kancelář" - FOTO

20.01.2019 17:02

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje mají nové vozidlo, které budou využívat jako "pojízdnou kancelář." Vůz je speciálně vybavený technikou pro kontrolu nákladní dopravy.

policie novy vuz
policie novy vuzpolicie novy vuz1

Nové vozidlo Renault Master bylo pořízeno z finančního daru Krajského úřadu Plzeňského kraje, je v barevném provedení Policie České republiky a bylo pořízeno pro potřeby kontroly nákladní dopravy.

"Jedná se o jakousi "pojízdnou kancelář", čemuž odpovídá i vybavení vozidla. Kromě standardního vybavení policejního vozu je vozidlo speciálně vybaveno technikou potřebnou ke kontrole nákladní dopravy, jako jsou přenosné váhy určené ke kontrolnímu vážení, inspekční kamera k dokumentaci závad v technickém stavu vozidel, lehátko určené ke kotrole technického stavu zespodu vozidla, výškoměr, měřící pásmo, výsuvný žebřík a další," uvádí mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vozidlo přišlo na 2 800 000 korun, z toho 2 200 000 korun činil dar od Krajského úřadu Plzeňského kraje.

„Naše ředitelství si velmi váží dlouhodobé a nadstandartní  spolupráce s  Krajským úřadem Plzeňského kraje. Toto vozidlo je velkým přínosem jak pro nadstandardní podmínky policistů, tak i pro zvýšení dohledu nad silničním provozem, a tím i pro snížení rizika dopravních nehod nebo mimořádných událostí, “ řekl náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plk. Petr Nováček.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24