Policistům v Plzni slouží nové "oktávky" s ochranným rámem - FOTKY

21.02.2020 6:40

Celkem 39 nových služebních aut předal policistům na náměstí Republiky ministr vnitra Jan Hamáček spolu s policejním prezidentem Janem Švejdarem.

10
10132456789

Nová auta využijí policisté v celém Plzeňském kraji. "Jedná se o vozy Škoda Octavia III combi v barevném provedení Policie České republiky s pohonem 4x4 o výkonu 140 kW a motorem 2.0 TSI s automatickou převodovkou,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

"Celkem 15 vozidel je určeno pro prvosledové hlídky a jsou vybavena například novým policejním rámem nebo schránkou pro bezpečné uložení dlouhých zbraní. Dalších 24 automobilů budou používat policisté zejména na obvodních odděleních,“ dodala mluvčí.

Ministr vnitra Jan Hamáček při slavnostním předání mimo jiné uvedl, že je rád, že se přes veškeré komplikace podařilo dokončit tendr na 865 nových služebních vozidel, protože ta stávající již překračují svoji životnost.  

"Policisté potřebují kvalitní vozy, protože právě ty jsou důležité pro podporu výkonu služby. Vozidla jsou speciálně upravena podle požadavků bezpečnostního sboru. Přeji vám všem, ať se vždy vrátíte ze služby v pořádku domů k rodině a vozidla vám dobře slouží," řekl policejní prezident Jan Švejdar.

"Obměnu vozového parku jsme přivítali. Bezpečnost občanů v Plzeňském kraji je pro nás prioritou a základní výkon služby tak bude díky novým vozidlům ještě více podpořen. Pozitivní přínos vidím i v tom, že policisté budou jezdit v bezpečnějších automobilech," uzavřel ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plukovník Pavel Krákora.  

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24