Poliklinika ve Švihovské ulici v Plzni očkuje učitele

07.03.2021 9:02

Poliklinika Agel ve Švihovské ulici v Plzni očkuje proti nemoci covid-19 mimo jiné i učitele. Denně jsou tu schopni naočkovat zhruba 70 osob. O čokování ze strany pedagogů je zájem. 

ilustrační foto - očkování
ilustrační foto - očkováníočkovací centrum v Poliklinice AGEL v Plzni

Do očkování pedagogických pracovníků proti onemocnění covid-19 se zapojilo také očkovací centrum ve Švihovské ulici.

„Očkování pro učitele a dalších pracovníků ve školství provádíme od středy 3. března. Zaznamenali jsme z této skupiny obyvatel velký zájem o očkování. Ve čtvrtek jsme v našem očkovacím centru měli zaregistrováno přes 300 pedagogů. Aktuálně jsme schopni naočkovat zhruba 60–70 zájemců za den. Ve středu 10. března pak proběhne další vlna očkování, kdy počítáme až se 100 pedagogy,“ říká vedoucí očkovacího centra polikliniky Agel Bronislav Uriča. Všichni zájemci jsou momentálně očkováni vakcínou od firmy AstraZeneca, kterou poskytl stát prostřednictvím Plzeňského kraje.

Podle vedoucího očkovacího centra je o očkování ze strany pracovníků ze školství zájem. Očkují zde učitele základních a středních škol, asistenty pedagoga i pracovníky různých škol se speciálním zaměřením. Samotná organizace očkování je pak řešena tak, aby nedocházelo k potkávání rizikové skupiny seniorů a pedagogů. Cílem je minimalizovat riziko nákazy mezi těmito dvěma skupinami lidí.

Vakcinační centrum se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky ve Švihovské ulici, pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky. Očkování probíhá pouze na základě předchozí registrace.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24