QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pomohli autistům a teď poběží pro Nikyho - FOTKY!

07.10.2018 15:12

Deset korun za jeden uběhnutý kilometr, to je výzva pro sportovce se srdcem na správném místě! Každá desetikoruna přinese pomoc pětiletému Nikymu. 

b4
b1ab4b3b5b4 (2)a

Koncem září se konal Charitativní běh pro spolek Ulitu na statku, který se stará o autistické děti.

Akci zaštítila organizace Rozběháme Česko, více řekla Zdeňka Kamišová. „Všechny tyto běhy pořádáme s nějakým cílem. Konkrétně Ulita na statku potřebuje finanční pomoc, protože autistické děti potřebují opravdu velkou péči a jejich pečovatelé jim chtějí dopřát lepší podmínky. Právě peníze z tohoto charitativního běhu jim pokryjí část nákladů na vybudování důležitého vodovodu. Na šestikilometrovou trať se postavila stovka běžců, trasa vedla krásným okolím kolem Chouzova. V cíli na všechny čekala hudební skupina, spousta dobrého jídla a každý účastník získal i dárek. Na pomoc spolku Ulita na statku se vybralo dvanáct tisíc korun a my děkujeme všem účastníkům běhu,“ vzkazuje Zdeňka Kamišová u organizace Rozběháme Česko.


Další charitativní běh pořádá organizace v rámci Běhu na 20 dní. Tato běžecká sbírka je určená pro pětiletého Nikyho, který je vážně handicapovaný kvůli komplikovanému porodu. „Je to velký bojovník, ale hořkost u něj nehledejte. Je  částečně ochrnutý a mívá epileptické záchvaty. Pro jeho rodiče je velmi nákladné kupovat rehabilitační pomůcky. A proto je naše organizace chce podpořit virtuálním během na 20 dní napříč republikou,  kdy každý dobrovolník může zaslat za svůj uběhnutý kilometr 10 korun na transparentní účet. Vše vyvrcholí 20.10. charitativním během ve Třemošné u Plzně,“ vysvětlila Kamišová.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24