QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pouť, odemykání Mže i prvomájový průvod! Na Tachovsku se nudit nebudete

24.04.2019 10:56

Přelom dubna a května nabídne na Tachovsku celou řadu akcí. Vyrazit můžete na "keltskou májku", do průvodu, ale také třeba na pouť. Už o víkendu navíc vodáci odemknou řeku Mži...

Májka Šídlovák foto Ghitan (7)

Jak se žije na opačné straně zeměkoule?

Tachov – Cestovatelská beseda s s Lukášem Kosinou. Představí vám zážitky z cest a života na druhé straně zeměkoule. Cestovatel navštívil už 63 zemí. Jaké, to se dozvíte ve čtvrtek 25. dubna od 18 hodin.

Kriminální příběhy v pohraničí

Tachov - V areálu tachovského REVISu se bude v pátek 26. dubna konat beseda se spisovatelem Emilem Hruškou o kriminálních případech v pohraničí ve 20. až 40. letech. Vstupné je 40 korun.

Vodáci odemknou Mži

Tachov - V sobotu 27. dubna bude odemykání řeky Mže. Zájemci se sejdou v 11 hodin u mostu pod přehradou Lučina, nebo mohou i u mostu ve Světcích, kde ve 12 hodin proběhne odemknutí řeky. Plavba pak končí pod Tachovem ve vodácké loděnici U Minerálky. Na loděnici je připraveno posezení s hudbou do večerních hodin. Bližší informace na tel: 604 954 568. 

Pouť sv. Jiří v Černošíně

Černošín - Město Černošín zve na tradiční pouť sv. Jiří v sobotu 27. dubna. Ta bude zahájena Mší svatou v 11 hodin v kostele sv. Jiří na náměstí. V programu pak vystoupí country skupina Jetý džíny (12-13 hod), ve 13 hodin bude slavnostní zahájení a projev zástupců města. Ve 13.05 už na všechny čeká vystoupení mažoretek, po nich zahraje už tradičně Amátovka. Ve 14 hodin se představí tři taneční uskupení z Černošína pod vedením Veroniky Merglové, a to: Mini Stars, 11 Stars a Little Stars. Po tanečním vystoupení zahraje opět Amátovka a pak už ji vystřídá Extra Band revival a Madmen rock. Večer se koná v sále motorestu Vlčák pouťová zábava, kde zahraje ABBA CZ, zatančí 11 Stars a Mandragora, o závěr se postarají Babahed rock. V muzeu bude zahájena výstava starých panenek od první republiky do šedesátých let.

Připravují výstavu starých panenek

Černošín - V černošínském muzeu skončila výstava paličkované krásy a už se tam chystá výstava další. Ta bude zahájena 27. dubna, kde se ve městě koná Pouť sv. Jiří a půjde o výstavu starých panenek od první republiky až do šedesátých let. Panenky pocházejí ze soukromé sbírky Boženy Rambalové z Plzně a jsou různých velikostí a materiálů. Výstava bude pak v muzeu až do 15. června, poté bude nahrazena modely automobilů.

Prvomájový průvod v Borovanech

Borovany - Tradiční prvomájový průvod bude opět 1. května od deseti hodin v Borovanech na Tachovsku. Do průvodu jsou zváni všichni zájemci, pokud možno v dobovém socialistickém oděvu, v pionýrském či s mávatky a podobně. Úderná hesla a alegorické vozy vítány! 

Kelstká májka v Olbramově

Olbramov -  V sobotu 4. května od 17 hodin chystají v Olbramově nedaleko Černošína Keltskou máj. Pořadatelé prosí návštěvníky akce, aby si přinesli pětimetrovou stuhu. Po dostavění máje začne průvod s pálením čarodějnice a od 19 hodin následuje taneční zábava, kde zahrají společně členové kapel POITÍN, KOREN A KADECHIM.

Na zámku jsou malovaná vajíčka

Tachov - Výstava velikonočních vajíček bude do 28. dubna konat na tachovském zámku. Jak krásně se dají vajíčka upravit a namalovat, to uvidíte na vajíčkách Bärbel Jílkové, která do výstavy zapůjčila 250 kusů kraslic. Výstava je k vidění od středy do neděle vždy od 10 do 17 hodin.

V Tachově zahájili výstavu Mozaiky

Tachov - Na tachovském zámku zahájili  výstavu Mozaiky. Autorkou je zpěvačka, textařka, skladatelka a také pedagožka a výtvarnice Irena Budweiserová. Výstava potrvá do 2. června.

Od košilky k rubáši

Tachov - Výstava Od košilky k rubáši aneb narození a smrt v české lidové kultuře je k vidění v tachovském muzeu Českého lesa. Návštěvníky seznámí s obyčeji a tradicemi při velkých rodinných událostech jako je zrození života, nebo i smrt. Výstava potrvá do 19. května.

Otázky Tondy Procházky ve Stříbře

Stříbro - Natáčení zábavné rozhlasové talkshow Otázky Tondy Procházky míří do stříbrského kina Slavia dne 9. května v 18 hodin. Hosty Tondy Procházky budou Jana Paulová a Martin Stránský. Vstupné 50 korun.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24