QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poutě, výstavy i letní kino! Tachovsko láká na řadu akcí

15.07.2019 17:39

Tachovsko nabídne v nadcházejících dnech celou řadu akcí. Vyrazit můžete na poutě, výstavy nebo do letního kina. Chystá se také historický večer a série letních koncertů...

pout vejprnice (13)

Víchov zve na Jakoubkovu pouť

Víchov - V Jakubově parku ve Víchově u Stříbra se připravují na tradiční Jakoubkovu pouť, která se bude konat v sobotu 20. července od 10 hodin. V programu návštěvníci postupně uslyší harmonikáře Josefa Pospíšila, Divadlo Letadlo, skupinu Wyjou a Klubíčko. Ve stáncích bude nabídka domácích produktů, koláčů a další občerstvení.

Bezdružické parní léto

Bezdružice - Nadcházející víkend bude patřit Bezdružickému parnímu létu. V sobotu 20. a v neděli 21. července se na nádraží v Bezdružicích sjedou zájemci, kteří mají rádi historické vláčky, parní lokomotivy, staré autobusy. Na místě budou i četníci, taneční skupina Althea, divadlo Z bedny a další.

V Brodě nad Tichou bude pouť

Brod nad Tichou -  Od 19. až do 21. července bude v obci Brod nad Tichou pouťové veselí. Svatojakubskou pouť zahájí v pátek country večer, v sobotu odpoledne pak přijede Chodovarka, která doplní atmosféru při atrakcích. Sobotní večer zakončí taneční zábava s kapelou Kocovina. Nedělní den bude opdočinkový, na nejmenší čekají kolotoče a Pohádková cesta.

Světce zvou na další ze série letních koncertů

Světce - V neděli 21. červenci si na své přijdou vyznavači vážné hudby. Letošní ročník letního festivalu Dveře jízdárny dokořán bude hostit Musica Youth Orchestra pod vedením dirigenta Thoma Mereditha. Koncert začne v 15 hodin.

Letní kino ve stříbrském muzeu

Stříbro - Ve Stříbře začíná večerní promítání letního kina v Rajském dvoře stříbrského muzea. První film je už za námi, nyní se zájemci můžou těšit na 20. července, kdy se bude promítat britský film Bohemian Rhapsody od 22 hodin, další je 17. srpna, hrát se bude film  Léto s gentlemanem od 21 hodin.

Historický večer na Krasíkově

Kokašice /Krasíkov -  Historický večer můžete strávit na hradě Krasíkově v sobotu 20. července od 19 hodin. V programu vystoupí šermdivadlo Clatonia z Klatov, uvidíte také ukázky dravců, sov a papoušků. Zajímavostí budou oživené pověsti kata Mydláře. Večer zakončí velkolepá ohňová show.

Vozy prezidentů uvidíte v Černošíně

Černošín - V černošínském muzeu tento týden připravují výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil na dva měsíce muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě budou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie. Výstava bude po celé léto otevřena denně od 10 do 17 hodin.

Stříbření ve Stříbře

Stříbro - Opět po roce ožije centrum Stříbra muližánrovým festivalem Stříbření. Zahájen bude 27. července v 16 hodin u muzea, kde bude pro děti připravena rukodělná dílnička, ukázky leteckých modelářů a také se představí tanečníci.  Postupně v programu vystoupí kapely Tabasker a Ocho Ríos. Na dalších místech návštěvníci uvidí několik výstav, v neděli 4. srpna je pak naplánováno ještě autorské čtení Anny Štičkové a zahraje kapela DŽeM.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Jak jsem fotil Stříbro za padesát let

Stříbro - Fotograf Ladislav Jiránek ze Stříbra zahájil výstavu, kde jdou vidět změny i stavební úpravy města za posledních padesát let. Fotografovi je už 82 let a stále se aktivně zapojuje do dění ve městě a pravidelně svými snímky oživuje vestibul stříbrské radnice. Novou výstavu ale instaloval do bývalé hasičárny a je k vidění každý víkend od 15 do 17 hodin až do 19. července.

Josefova Huť opět po roce zve na letní divadlo

Josefova Huť -  Do údolí řeky Mže v Pavlovicích opět míří divadlo Podkova. Letos zahraje inscenaci Úplní cizinci v podání absolventů herectví a tance Pražské konzervatoře. Divadlo v přírodě je naplánováno na sobotu 27. července od 17 hodin a také na úterý 30. července od 20.30 hodin. Představení se koná i za deště, vstupné je dobrovolné.

Loutky v tachovském muzeu

Tachov - Muzeum Českého lesa v Tachově zve na  výstavu Loutky z Domažlic. Expozice zahrnuje několik sbírek domažlického muzea a doplní ji také interaktivní zastavení pro děti i dospělé.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24