QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Povinnost nosit roušku v plzeňské MHD končí. Padají i další omezení

01.07.2020 6:56

Od 1. července už nemusíme mít roušku ve vozech plzeňské MHD ani v zákaznických centrech dopravních podniků. Koupit si jízdenku u řidiče ale stále není možné.

IMG_20200321_100635

Od července se zároveň obnovuje poptávkové otevírání dveří na všech zastávkách městské hromadné dopravy v Plzni. Možnost zakoupení jízdenek u řidiče je stále pozastavena.

"Konec povinnosti nošení roušek v městské hromadné dopravě v Plzni vyplývá z další vlny rozvolňování vládních opatření, která byla přijata na území České republiky z důvodu pandemie koronaviru. Plzeň zavedla povinnost nošení roušek či jiné ochrany dýchacích cest v městské hromadné dopravě od čtvrtka 19. března 2020,“ informuje Adriana Jarošová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu.

Na většině území ČR už nemusíme od 1. července nosit roušky v budovách. Výjimkou jsou plošně zdravotnická a sociální zařízení. K normálu se vracejí restaurace, které už mohou mít otevřeno i v době od 23:00 do 6:00 hodin. Můžeme už si také dát občerstvení třeba v hledišti kina.

Výjimkou je Moravskoslezský kraj a Praha, kde povinnost mít zakrytá ústa a nos v některých místech kvůli hrozbě koronaviru stále platí.

FOTO:ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24