QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anenská pouť v Horšovském Týně přiláká opět tisíce lidí

22.07.2010 9:37

Na největší kulturní akci v Horšovském Týně každoročně přijíždějí tisíce návštěvníků. Anenská pouť nabídne i letos pestrý kulturní  program, staročeský jarmark, divadelní a filmová představení, i výstavy, soutěže a pouťové atrakce.

HT

Anenská pouť se v Horšovském Týně koná od pátku 23. do neděle 25. července. Na celý víkend zaplní druhé největší město domažlického okresu tisíce návštěvníků, kteří si chtějí užít koncerty a pouťové atrakce.

Po tři dny bude Horšovský Týn a s ním tisíce obyvatel a ještě více návštěvníků žít pouťovými oslavami. Pořádající Městské kulturní zařízení H. Týn letos láká například na skupinu Buty, Fleret, který vystoupí i s legendární Jarmilou Šulákovou, Aleše Brichtu a AB Band, kapelu Rangers - Plavci nebo skupiny Walda Gang, UDG a Škwor. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený Staročeský jarmark, chovatelská výstava, střelecká soutěž a spousta filmových představení, premiéra nejnovější hry horšovskotýnských ochotníků a další a další lákadla.

Podrobný program Anenské pouti najdete zde: www.mkzht.cz/

Informace o autobusových spojích při Anenské pouti v Horšovském týně najdete na stránkách ČSAD Plzeň zde

Hlavní pódium bude už tradičně na náměstí Republiky, kde koncerty začíná v pátek 23. července od 16 hodin Pouťové rockování moderované Martinem Švejdou, během kterého vystoupí například Bona Via, Elementary, Walda Gang či UDG. V kině je na programu ve 20 hodin premiéra hry Leona si Pospíšila a v horšovskotýnských resturacích Radbuza, Sport Bar Kobra a Čerchovanka také živé koncerty.

V sobotu 24. července pokračuje program na náměstí od 11 hodin s moderátorem Pavlem Cíchou. Na řadu přijdou například domažlické alternativní Loutky, krojovaná kapela Viktorky, keltský rock Dick O´Brass, kapela Desperados, Aleš Brichta s kapelou a také Buty!

Od 9 hodin se na střelnici za hřbitovem koná soutěž pro děti i dospělé o putovní pohár Nejlepší střelec, v prostorách MKZ najdete výstavu a improvizovanou čajovnu a v dolní části náměstí po celý den Staročeský jarmark, který zpestří středověká hudba a historické tance. Ve 12 hodin dorazí ke kostelu svaté Anny nedaleko H. Týna pouťové procesí ze Schönsee a uskuteční se pouťová mše svatá. V 18 hodin se na prostranství u kina koná Cyklotrial show s exhibicí jezdců TJ Dynamo H. Týn.

V kině se opět promítá, a to Dešťová víla, Doktor od jezera hrochů a Ženy v pokušení. Koncerty si můžete večer užít i v horšovskotýnských restauracích.


V neděli 25. července moderuje hlavní program od 11 hodin na náměstí Jaroslav Kopejtko a těšit se můžete třeba na Jazz Mistake, Fleret s Jarmilou Šulákovou a Rangers - Plavce. Staročeský jarmak potrvá od 9 do 18 hodin a v kině už od 11 hodin začíná první pořad pro děti. Mše svatá se v 11 hodin koná v kostele sv. Petra a Pavla na náměstí Republiky, v 16 hodin pak v nedalekém kostele Všech svatých v Horšově. Od 17 hodin mají na programu rockové koncerty místní restaurace.

V sobotu a v neděli můžete také navštívit už chovatelskou výstavu v Sadech Petra Bezruče, kde se členové ČSCH H. Týn pochlubí svými králíky, drůbeží, holubi, kozami, ovcemi a dokonce i pštrosy! Sobota tu navíc bude ovčáckým dnem, v neděli se můžete těšit na jezdeckou šou Štěpána Musila a koncert Vysoké trávy.

A pokud Vám to ještě nestačí, vydejte se do horšovskotýnského zámku na prohlídku některého ze šesti okruhů, kde máte navíc výjimečnou možnost navštívit výstavu Arabela s kostými a rekvizitami ze slavného seriálu. Na parkánu zámku se zároveň koná výstava bonsají. V MKZ můžete obdivovat keramiku a malby Marcely Jeřábkové a z kostelní věže sv. Petra a Pavla nebo nové rozhledny na Šibeničním vrchu pak celý Horšovský Týn a malební okolí.

Po celou pouť budou v centru stánky s pouťovým zbožím a občerstvením a pod náměstím u kina pouťové atrakce.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24