QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár ubytovny v Rokycanech stále šetří policie! Zahájila úkony trestního řízení

13.07.2019 17:04

Požár ubytovny v Rokycanech, ke kterému došlo v časných ranních hodinách v pátek, stále řeší policie. Ve věci už zahájila úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

1

Požár ubytovany FC Rokycany, který vypukl v noci ze čtvrtka na pátek, dál zaměstnává policii. Požár zasáhl schodiště a následně spustil evakuaci, kdy museli hasiči nasadit i výškovou techniku (porobnosti k požáru se dočtete v článku zde). Hasiči museli z hořící ubytovny dostat deset lidí.

Šetření případu si převzala policie. "Správce ubytovny podal vysvětlení, kdy uvedl, že před jednou hodinou ho probudil křik jedné z ubytovaných žen, která na požár upozornila," řekla k průbehu vyšetřování mluvčí policie Hana Kroftová.

Na místě proběhlo ohledání požářiště. Dorazila i kriminálka spolu s kriminalistickým technikem. Vyšetřování ale stále pokračuje. "Případem se zabývají rokycanští policisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Veškeré okolnosti a přesná příčina jsou nadále v prověřování," dodává policejní mluvčí.

Ubytovaným, kteří okamžitě přišli o střechu nad hlavou, poskytlo zázemí město Rokycany. Už na začátku vyšetřování příčin nebylo vyloučeno, že za požárem je nedbalost některého z obyvatel objektu.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24