QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokej: Litické extraligové týmy za sebou mají úspěšný víkend

04.04.2022 18:01

Oba litické extraligové celky v pozemním hokeji otevřely první dubnový víkend jarní část sezóny. Pro oba týmy to byl výsledkově velmi povedený víkend.

TJ Plzeň Litice_tým žen

Zatímco muži v sobotu 2. dubna zajížděli do Hradce Králové k "povinnému" vítězství, ženy hrály na domácím hřišti důležitý duel s konkurenční Hostivaří, která si stejně, jako plzeňský tým, brousí zuby na finálovou čtyřku. V neděli 3. dubna muži předehrávali svoje utkání na půdě pražských Bohemians, kteří hrají evropský pohár Trophy I. v termínu Velikonoc. Ve stejném termínu se měl původně odehrát tento duel.

Extraliga muži

Slavia Hradec Králové - TJ Plzeň Litice 1:4 (0:3)

Suverénní vstup hostů do utkání v podobě gólů Jakuba Koryťáka z trestného rohu a Eduarda Gerlického po střele doplnila ještě v první půli svižná akce na jeden dotek po ose Gerlický, Sochor a střela Uhlíře do branky z těžkého úhlu. Ve druhém poločase se plzeňský "gólostroj" zadrhl, domácí vstřelili svoji jedinou branku a svojí jednoduchou, přímočarou hrou hosty chvíli zlobili. Ukončení debat o možné změně výsledku završil kapitán Uhlíř přehozením domácího brankáře. "Nebylo to jednoduché utkání, zima a nerozehranost nám trochu komplikovaly život, nicméně jsme utkání vlastně s přehledem zvládli," komentoval výsledek trenér Litic Jan Dolejš.

Extraliga ženy

TJ Plzeň Litice - HC Hostivař Praha 1:0 (0:0)

Důležité a hned první ostré utkání v sezóně zvládly litické ženy. Stále žijí svoji velkou touhu dostat se do závěrečného play off Final four a vítězství nad pražskou Hostivaří byl možná nejpodstatnější krok. Zápas se málem neodehrál, ranní sněhovou pokrývku zdolala až předzápasová závlaha, která ji postupně rozpustila. "Počasí se nám sice snažilo překazit zápas sněžením a teplotou -1°C, ale i přesto se naše ženy dokázaly na zápas dobře připravit hlavně mentálně a ve vypjatém zápase urvat všechny tři body. Většinu zápasu jsme měly balonek na svých hokejkách, dařilo se nám dokonce v tomto počasí slušně kombinovat. Samozřejmě jsme měly i spoustu nevynucených chyb a ztrát na hokejkách, ale to se v prvních zápasech stává. Největší problém nám, jako obvykle, dělal přechod do útočného kruhu a zakončení. Zápas byl velice důležitý, protože se nám podařilo páté Hostivaři odskočit na rozdíl 7 bodů v tabulce. Dostat se do play off tedy máme už jen ve svých rukou a uděláme vše pro to, abychom se do něj dostaly," hodnotí litický trenér Lukáš Nocar.

Extraliga muži

HC Bohemians Praha - TJ Plzeň Litice 1:3 (1:1)

V Praze se odehrál důležitý duel, který mohl přiblížit, jaké bude postavení týmů v tabulce před závěrečným play off. Pro domácí to byla po sobotní prohře určitě důležitá informace před evropským pohárem. A byly to také Pražané, kdo měl míček více na svých hokejkách. Jejich přechod z obrany přes záložní řadu nemohli litičtí dlouho zachytit, naštěstí pro ně další přechod záložní řady do útoku dělal problémy i Bohemians. Přesto si vytvořili klokani několik šancí, jednu z nich korunovali vedoucím gólem po trestném rohu. V další standardní situaci nastřelili dokonce břevno. Až v průběhu druhé čtvrtiny si začali lépe vést i hosté, závar před brankou však nebyli schopni korunovat ani z opakovaných střel. Až tři minuty před poločasem z nenápadné rychlé akce srovnal se štěstím plzeňský Sochor. V druhé půli byl na litickém týmu vidět zásadní obrat. K neunavitelnému motoru osy Benda, Koryťák a Sochor se svým výkonem přidali další v čele s kapitánem Uhlířem. Litických bylo najednou plné hřiště a zjednodušenou kombinací byli schopni se dostávat do vícero šancí. Po vtipné kombinaci po linii Uhlíř, Nocar Sochor a Gerlický se dostali do vedení, které o několik minut později završil svým druhým gólem Sochor. "Jsou utkání, které se musí urvat. Aktivitou, osobními souboji, vášní, která strhne ostatní. To se klukům v druhém poločase povedlo," dodává Jan Dolejš.

 

foto: TJ Plzeň Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24