QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor! Až do září je omezen přístup k Černému a Čertovu jezeru

07.08.2022 17:20

V oblasti Černého a Čertova jezera se těží kůrovcové dříví a pro turisty je v místě omezen přístup. Zcela uzavřena je Rozvodská cesta, tři dny v týdnu jsou uzavřeny i další cesty.

CG0A0804

Omezení na cestě k Černému a Čertovu jezeru platí až do 30. září! Cesty k jezerům jsou zcela uzavřeny od pondělí do středy.

"V místě se nachází šest harvestorů s vyvážecími soupravami, šest lesnických traktorů a na Rozvodské cestě lesní lanovka. Riziko střetnutí návštěvníka s technikou je tedy velké. Proto se hledal kompromis, jak zabránit kůrovci v šíření v lesních porostech mimo bezzásahovou zónu a zároveň umožnit návštěvníkům navštívit jejich oblíbenou oblast Černé a Čertovo jezero. Proto orgán státní správy lesů rozhodl o uzavření oblasti pouze částečně," uvádí vedení města Železná Ruda.

Zcela uzavřena je Rozvodská cesta (viz přiložená mapa – vyznačeno červeně), zbytek cest se uzavírá pouze na tři dny v týdnu od pondělí do středy, kdy se bude intenzivně těžit především v jejich okolí. Od čtvrtka do neděle stroje zasahují u porostů vzdálenějších od cest. Návštěvníci se tak mohou po cestách pohybovat (cesty v mapě značené oranžově). K Černému jezeru je možné se dostat bez jakýchkoliv opatření od Hamrů přes Bílou Strž.

Mění se i provoz výletního vláčku na Černé jezero. "Z důvodu částečného uzavření oblasti Černého a Čertova jezera bude změněn i jízdní řád vláčku na Černé jezero. Od nastávajícího týdne bude jezdit pouze od čtvrtka do neděle. Předem děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace," informuje Infocentrum Železná Ruda.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24