QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na podvodné e-maily od České pošty

18.02.2021 14:32

Česká pošta v poslední době zaznamenala zvýšený počet klientů, kteří se na ni obracejí s upozorněním na podvodnou e-mailovou zprávu, zneužívající jméno České pošty.

IMG_0576

Česká pošta upozorňuje veřejnost, aby si na podobné e-maily dávala dobrý pozor. "Těmto formám poškozování jména se dá velmi těžko předcházet a ke zneužití může být útočníky využit jakýkoliv subjekt státní, veřejné nebo komerční sféry," uvedla Česká pošta na svých webových stránkách.

Jak postupovat v případě, že si nejste jisti, zda jste se nestali cílem útoku podvodníků? Obecné pravidlo radí, abyste neotvírali a nereagovali na nevyžádané nebo neočekávané e-maily, a pokud si nejste odesílatelem jistí, tak neposkytovali žádné osobní údaje a neodesílali žádné peněžní částky. "Falešné zprávy jsou charakteristické složitými, dlouhými a neznámými odkazy, které zjistíte pouhým najetím myši na odkaz bez kliknutí na něj. Typické jsou také časté chyby pravopisu a špatná stylistika. Pokud i přesto váháte, stačí se obrátit na bezplatnou zákaznickou linku České pošty 800 104 410 nebo zašlete dotaz na mailovou adresu info@cpost.cz," dodává Česká pošta.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24