QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na změny v plzeňské MHD! Týkají se hned několika linek

07.07.2020 10:48

V nejbližších dnech odstartuje rekonstrukce zastávek "Rozcestí Podhájí" v obou směrech. K úpravám došlo mimo jiné i kvůli uzavírce ulice Na Rychtě. Kde musíme dále počítat se změnami?

CSC_9769

Kvůli kompletní rekonstrukci zastávek autobusů 23, 32 a N5 "Rozcestí Podhájí" v obou směrech včetně přilehlé vozovky a chodníků dojde od 13. července do 11. září k přeložení zastávek v obou směrech.

"Náhradní zastávka ve směru na Bory bude přesunuta o cca 180 metrů před současnou stálou zastávku, k provizornímu nástupišti zřízenému stavbou. Náhradní zastávka ve směru do Černic bude přesunuta o cca 300 metrů za současnou stálou zastávku, k provizornímu nástupišti zřízenému stavbou,“ informují Plzeňské městské dopravní podniky.

Rekonstrukce čeká také zastávku autobusu č. 30 "Mlýnské nábřeží" ve směru na Slovany. Bude proto od úterý 7. července až do konce srpna přeložená o zhruba 35 metrů zpět před dům č. 45.

V těchto dnech se také pracuje v zastávce "Mrakodrap", kde probíhá do 20. července oprava povrchu. "Oprava je prováděna po polovinách, trolejbusy a autobusy budou odbavovat vždy ve volné polovině nástupiště,“ sdělují dopravní podniky.

Až do konce ledna příštího roku musí cestující počítat se změnami na lince 31, důvodem je uzavírka ulice Na Rychtě. "Trasa ve směru ze Slovan je beze změn, spoje jsou ukončeny v zastávce ´Zelenohorská´, která bude po celou dobu přeložena o cca 140 metrů dále oproti poloze stálé zastávky ve směru do Hradiště, cca 30 metrů od křižovatky ulic K Starým valům a Plzeňská cesta. Trasa ve směru na Slovany ze zastávky ´Zelenohorská´ a následující křižovatky ulic K Starým valům a Plzeňská cesta, povede trasa ulicí Plzeňská cesta do křižovatky s Nepomuckou ulicí a poté do konečné zastávky ´Slovany,“ sdělují dále dopravní podniky.

Naopak zastávka linky 28 "Sady Pětatřicátníků", která byla přesunuta kvůli stavebním úpravám v Tyršově ulici se od úterý 7. července opět vrací na své původní místo.

Zpět se také vrací zastávka v Koterově. Ve středu 8. července zde skončí dopravní omezení a výstupní zastávka "Koterov" v ulici Ke Kolešovce se vrátí na své původní místo.

Cestující MHD musí také počítat s komplikacemi kvůli rekonstrukci Solní a Tylovy ulice. Více čtěte zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24