Pozor při výletech na Šumavě! Stále hrozí pády stromů

21.02.2020 19:09

Po řádění větrné bouře Sabine je většina turistických a běžkařských tras v národním parku opět přístupná. Kvůli větrnému počasí ale hrozí pády dalších stromů. Dvě stezky stále zůstávají uzavřené.

1

Po vichřici Sabine je stále nepřístupná Medvědí stezka na Novopecku, kde popadalo větší množství stromů, dále pak trasa od Chaty Rovina na Vysoký hřbet nedaleko Hartmanic.

"Je však možné, že vítr dnes dopoledne tuto situaci změní a stejně tak může stále docházet k pádům polovyvrácených nebo nalomených stromů. Je tedy nutné počítat s tím, že na stezkách se mohou objevit čerstvě vyvrácené stromy nebo spadané větvě,“ informuje národní park na svých webových stránkách.

Turisté by se proto měli při větrném počasí vyhýbat výletům do lesních úseků a především do vyšších poloh Šumavy. "Buďte na sebe velmi opatrní, obezřetní a počítejte s tím, že k pádu stromů může dojít kdykoli. Připomínáme, že vstup do lesů je na vlastní nebezpečí a co si budeme povídat – zdraví a život je to nejdůležitější, co máme,“ zní varování na webu parku.

Silný vítr nás potrápí opět v závěru týdne. Více jsme psali zde

ZDROJ: NP Šumava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24