Práce na výstavbě přeložky silnice I/27 Šlovice – Přeštice pokračují - VIDEO

04.01.2022 8:58

Od června minulého roku Ředitelství silnic a dálnic intenzivně pracuje na výstavbě šestikilometrové přeložky silnice I/27 Šlovice – Přeštice. Přinášíme aktuální informace.

Slovice-Prestice

Projektovaný úsek silnice I/27 po svém dokončení povede k výraznému zvýšení plynulosti dopravy a dále i k odvedení tranzitní dopravy ve směru od Plzně do Železné Rudy mimo centrum Klatov.

Stavba přeložky I/27 Šlovice mezi plzeňským dálničním přivaděčem a Přešticemi byla zahájena v roce 2020. Vznikne zde čtyřpruh i obchvat Horní Lukavice.

Ještě před Vánocemi se pracovalo na mostních konstrukcích a probíhaly zemní práce. Momentálně se dělají stavební objekty na trasách. Intenzivně se v současné době pracovalo například na mostních objektech a v místě benzínové stanice, kde bude následně křižovatka. Jinak pokračujeme na trase ve výstavbě podle harmonogramu. Komplikace zatím nemáme a vše se daří podle plánu,“ sdělil tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Adam Koloušek.

Jelikož bude postavená trasa zcela nová, aktuálně nejsou v místě stavby žádné uzavírky. „Více méně je průjezd neomezený. Těsně za Plzní byl jen udělán velmi malý úsek nové silnice, aby se dalo v místě projíždět. Jinak práce probíhají ve většině mimo trasu současné silnice,“ doplnil Adam Koloušek.

Součástí šestikilometrového úseku silnice budou tři mosty, tři protihlukové valy, dvě mimoúrovňové a čtyři okružní křižovatky. Náklady přesáhnou 911 milionů korun. První řidiči se tudy projedou v březnu 2024.

 

foto: ŘSD ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24