Pracovní úraz v Sušici, pro těžce zraněného muže letěl vrtulník

18.05.2021 16:01     18.05.2021 17:00

V úterý 18. května odpoledne došlo k vážnému pracovnímu úrazu v Sušici, a to v Nové ulici u nádraží. Pro těžce zraněného muže letěl vrtulník.

vazny uraz susice

"Muže transportuje letecká záchranná služba na Emergency FN Plzeň ve vážném stavu a na umělé plicní ventilaci," uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Podle mluvčí policie Dagmar Brožové zranění utrpěl muž ročník narození 1979, případem se bude zabývat kriminálka. "Na místo jedou klatovští kriminalisté," dodala Brožová krátce po nehodě.

K zásahu byli přivoláni i hasiči. "Osoba byla vyproštěna ještě před příjezdem hasičského záchranného sboru, asistovali jsme záchranné službě," uvedl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jak ke zranění muže došlo, ukázalo vyšetřování klatovských kriminalistů na místě. "Jednačtyřicetiletý muž vjížděl do dílny s harvestorem. Naboural do překladu vjezdu, který se tím poškodil. Muž vzal žebřík a snažil se jím překlad sundat dolů, což se mu podařilo. Přitom ovšem žebřík spadl na poškozeného. Ten upadl na zem a způsobil si zranění, se kterým byl letecky transporotán do nemocnice," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Případem se i nadále budou zabývat policisté Obvodního oddělení Sušice.
 

foto: HZSPK

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24