Pracovníci finančního úřadu vyjedou za poplatníky na venkov

27.02.2020 8:37

Termín podání daňových přiznání, zejména k dani z příjmu, se rychle blíží. Úředníci se i letos vydají do vybraných obcí, aby zájemcům pomohli s vyplněním formuláře a převzali ho od nich.

17

Přiznání k dani z příjmu fyzických osob bychom měli podat do konce března. Úředníci se proto v nejbližších týdnech vydají do obcí, ve kterých starostové projevili o tuto službu zájem. Nejčastěji se jedná o místa s pověřeným obecním úřadem.

V nadcházejícím týdnu se úředníci vydají 9. března do Štěnovic. Zájemci je zastihnou na obecním úřadu od 13 do 17 hodin. Následovat budou 10. března Dobřany, zde se úředníci zastaví od 14 do 17 hodin na městském úřadu. V Holýšově je termín stanoven na 12. března od 14 do 17 hodin v klubovně kulturního domu. Ve stejný den mohou podat daňové přiznání také poplatníci ve Stodu, a to od 14 do 17 hodin na městském úřadu.

"Konkrétní seznam obcí, včetně bližších informací o termínech, místě a hodinách fungování kontaktních míst, je zveřejněn na internetových stránkách Finanční správy ČR a na vývěskách jednotlivých pracovišť Finančního úřadu pro Plzeňský kraj,“ sděluje mluvčí úřadu Michaela Hošťálková.

Informace k dani z příjmů najdou zájemci také zde. "Na stránkách www.daneelektronicky.cz si mohou poplatníci tiskopis daňového přiznání také stáhnout, nebo jej přímo na stránkách vyplnit a následně buď vytisknout a doručit na územní pracoviště finančního úřadu, nebo elektronicky odeslat. Daňoví poplatníci se zpřístupněnou datovou schránkou jsou povinni podat daňové přiznání k dani z příjmů elektronicky,“ připomíná mluvčí.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24