QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pracovník způsobil únik plynu, hrozí mu až rok za mřížemi

13.07.2021 14:04

28letému muži hrozí až rok za mřížemi, protože nedbalostí při své práci způsobil poškození plynového potrubí a následný únik plynu. Odstaveno tak bylo několik odběratelů. 

FOTO QAP_mrize

K celému incidentu došlo při montáži svodidel na severním Plzeňsku na začátku června. Teď muži hrozí kromě vězení i zákaz činnosti.

"12. července 2021 si 28letý muž převzal Záznam o sdělení podezření od policistů z Obvodního oddělení Kralovice, a to ve věci poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti," potvrzuje mluvčí policie Jana Prokopová.

K úniku došlo podle policie kvůli nedbalosti. "Nedaleko obce na severním Plzeňsku probíhala dne 1. června 2021 montáž svodidel, kdy před započetím práce výše uvedený muž si jako vedoucí pracovník nezajistil vytyčení inženýrských sítí a vydal svému zaměstnanci ústní pokyn k provedení práce. Během instalace svodidel došlo k poškození plynového potrubí a následnému úniku plynu, kdy bylo odstaveno 8 odběratelů po dobu 2 hodin a vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 29 tisíc korun," dodává mluvčí.

Muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti. 

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24