QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prázdninová štafeta vstoupí do dalšího ročníku. Kam nás tentokrát zavede? FOTKY

21.05.2019 8:58

Oblíbená Prázdninová štafeta má před sebou 16. ročník. Odstartuje už na začátku června. Přípravy ale finišují. Kam tentokrát turistické nadšence zavede...?

štafeta-lesopark Martinská stěna
štafeta-rozhledna Kotel u Rokycanštafeta-lesopark Martinská stěnaštafeta-největší socha psaštafeta-Marianska Tyniceštafeta-zoo Plzeň

Nebílovy, Kozel, Přimda, Velhartice a další známé i trochu zapomenuté památky a přírodní zajímavosti budou mezi cíli Prázdninové štafety 2019.

Letošní už 16. ročník pořádá Plzeňský kraj ve spolupráci se spolkem Dobroslav, plzeňskou Zoologickou a botanickou zahradou a Správou informačních technologií města Plzně. Štafeta je určena dětem a mládeži do 18 let a letošní největší novinkou je doba jejího trvání. Začne už 1. června a potrvá do 31. srpna. Místo dvou měsíců potrvá tedy tři a tím pádem bude možné projekt podpořit i prostřednictvím škol v kraji.

Letošní ročník je opět v elektronické podobě. Podstatně se ale zjednodušila pravidla. Stačí se registrovat a můžete začít hrát. Soutěž nabízí padesát turistických cílů, mezi nimiž jsou hodně známé památky, hrady a zámky v regionu, ale také nové naučné stezky, rozhledny či zajímavé přírodní útvary. Významnou novinkou je také nižší počet cílů, které je třeba navštívit, aby se soutěžící dostal do závěrečného losování. Stačit jich bude patnáct (dříve 25), ale při splnění limitu není nutné končit, návštěva dalších bude určitě také příjemným zážitkem pro celé rodiny. A na speciální cenu se může těšit soutěžící, který navštíví cílů nejvíc.

Jak se do soutěže zapojit? Přihlásit se každý může kdykoliv od 1. června do konce prázdnin na webových stránkách Prázdninové štafety. Vše potřebné najdou soutěžící na adrese: http://stafeta.plzensky-kraj.cz.

Při návštěvě každého cíle se soutěžící vyfotí na nádvoří či uvnitř navštíveného objektu (případně u cedule na turistické trase) a snímek pošle prostřednictvím webových stránek kdykoliv během trvání soutěže. Všichni soutěžící, kteří splní daný limit patnácti navštívených cílů, budou zařazeni do slosování. Třicet šťastlivců se může těšit na odměnu.

Hlavní cenou je opět rodinný zájezd, hraje se ale i o další zajímavé ceny.

Vyhlášení a předání hlavních cen (pro prvních deset výherců) se uskuteční na Mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019 v hale TJ Lokomotiva Plzeň, který se koná v termínu 19. až 21. září 2019.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24