Prázdninový program na Švihově vrcholí! Nabídne noční prohlídky i Hradozámeckou noc

22.08.2019 9:57

Nabitý prázdninový program na hradě Švihov jde do finále. Nadcházející víkendy budou patřit nočním prohlídkám, na závěr prázdnin se chystá i tradiční Hradozámecká noc.

návštěvníci s hradem

Také během letošního léta nabízí hrad Švihov oblíbené noční prohlídky. V letošním roce přináší zcela nové představení s názvem Hádání ďábla se smrtí.

Speciální prohlídky se odehrají ještě v termínech 23. a 24. srpna a následně 30. a 31. srpna. Hodinový okruh stylovými hradními interiéry a exteriéry návštěvníkům zpříjemní komediální hra. Diváky čeká sled humorných divadelních obrazů, scénických šarvátek i tanců. Vstupenky je možné objednat online.

Poslední prázdninový víkend pak bude kromě nočních prohlídek patřit i Hradozámecké noci. "Již tradičně oslavíme Hradozámeckou noc, která letos vyhází na sobotu 31. 8., komponovaným pořadem Hrad na hradě. Každý rok představujeme amatérské filmy o hradních zříceninách na západě Čech. Letos pod názvem Hrady Půty Švihovského představíme dokument o hradu Prácheň a zlatým hřebem večera bude premiéra dokumentu o hradě Švihov," láká správa hradu. Na Hradozámeckou noc není nutné kupovat speciální vstupenky, stačí si pořídit vstupenku na noční prohlídku.

Program Hradozámecké noci:
   19.00 - Představení středověkých zbraní a miniturnaj 
   19.30 - PRÁCHEŇ, hrad Půty Švihovského
   20.00 - Středověké vaření a recepty s ukázkami dobového nádobí
   20.30 - ŠVIHOV, hrad Půty Švihovského
   21.00 - Večerní překvapení a beseda s herci účinkujícími v dokumentech

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24