Před budovou záchranářů je nové dekontaminační stanové městečko - FOTKY

04.04.2020 16:01

Nové stanové městečko je dekontaminační místo, kam míří sanitky z celého kraje. Vzniklo na parkovišti před budovou krajských zdravotnických záchranářů na Klatovské třídě v Plzni.

CV_1
CV_1cv_2cv_3cv_4

Se stavbou dekontaminačního centra zdravotnickým záchranářům pomohli hasiči.

"Právě sem od včerejšího rána přijíždí sanitky, které transportovaly pacienty s podezřením na nákazu nemocí Covid 19, vyvolanou současnou pandemií koronaviru. Sanitní vozy se do tohoto improvizovaného centra sjíždějí z celého kraje v případě, že transportují pacienta do Fakultní nemocnice v Plzni," uvádí Vítězslav Sladký z tiskového oddělení záchranné služby.

V dekontaminačním centru proběhne proběhne základní dekontaminace celé výjezdové skupiny, také desinfekce sanitky a všech pomůcek.

"Poté výjezdová skupina odjede na svou  domovskou výjezdovou základnu, která může být jak v Plzni, ale také například v Tachově či Domažlicích. Tam je následně sanitní vůz douklizen a vysvícen germicidní lampou. Krajští záchranáři dodržují nejvyšší bezpečnostní standardy nutné k ochraně zaměstnanců i pacientů v této nelehké době," doplnil Vítězslav Sladký

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24