Před námi je mikulášská nadílka. Kde se budou rojit čerti?

03.12.2019 11:16

Mikuláš se svou družinou vyrazí v nejbližších dnech do měst a obcí po celém Plzeňském kraji. Přinášíme přehled akcí.

DSC05867

Plzeň – Mikuláše potkáme na Adventních trzích na náměstí Republiky už ve čtvrtek 5. prosince. Na programu je od 15 do 19 hodin Mikulášská nadílka v podání divadelního ansámblu BezeVšeho a připraveno je i Pekelné vystoupení.

Plzeň - Na Čertovské odpoledne láká v sobotu 7. prosince Zoologická a botanická zahrada města Plzně. Na programu bude i ukládání medvědů k zimnímu spánku.

Dobřany – Akce nazvaná Nebe, peklo, Mikuláš aneb otvíráme peklo se uskuteční už ve středu 4. prosince od 17 hodin v bývalé dragounské jízdárně v Dobřanech. Připraveno je putování do nebe, otvírání pekla i představení pro děti a dospělé Čertovsky neviditelný cirkus.

Mirošov – Na Mikulášskou nadílku na zámku v Mirošově mohou děti vyrazit ve čtvrtek 5. prosince v 17 hodin. Připraveno je malování na obličej, setkání s Mikulášem i vážení na pekelné váze.

Stod – Městem jede Mikuláš, to je název akce, která se uskuteční ve čtvrtek 5. prosince od 16 hodin. Městem projede koňské spřežení s Mikulášem, čerty a andělem. Na trase má několik zastávek například u kostela nebo u vánočního stromu.

Bor – Výprava za čerty a Mikulášem odstartuje na zámku v Boru u Tachova ve čtvrtek 5. prosince v 16 hodin.  Pro děti je připravena nadílka v zámecké kapli, čerti budou řádit v hradním sklepení.

Domažlice – Mikuláš v kočáře projede ve čtvrtek 5. prosince centrem Domažlic. 18. ročník oblíbené akce odstartuje v 16 hodin na zdejším horním náměstí. O doprovodný program se postarají Hynek a Patrik Hradečtí, těleso Veletoč a DJ Radek Krutina.

Starý Plzenec – Setkání dětí s Mikulášem, čerty a andělem začne v parku v Sedlci ve čtvrtek 5. prosince v 17 hodin.

Tachov – Akce s názvem Veselé čertování aneb možná přijde i Mikuláš vypukne v Městském kulturním středisku na náměstí Republiky v Tachově ve čtvrtek 5. prosince v 16 hodin. Vystoupí Los Pavlínos a spolek Komedyjanti.

Sušice – Na náměstí Svobody v Sušici se čert a Mikuláš objeví ve čtvrtek 5. prosince úderem 17. hodiny. Pro děti je připraven tanec s pekelníky, sladkosti i občerstvení. Od 16 do 18 hodin mohou zájemci vyrazit na prohlídku Sušického betlému.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24