Před rozjetý rychlík vjel řidič na červenou! Cizinci hrozí až pět let vězení - FOTKY

21.09.2019 8:12

Hazard nebo nepozornost? Ke střetu mezinárodního rychlíku a osobního auta v Blížejově došlo po tom, co řidič vjel na přejezd "na červenou". Případem se zabývá kriminálka!

dn Blížejov loko 3
dn Blížejov loko 3dn Blížejov loko 2dn Blížejov loko

Železniční nehodou, ke které došlo v tomto týdnu v Blížejově na Domažlicku, se zabývá kriminálka. Řidiče auta podezírá z obecného ohrožení z nedbalosti.

Ke střetu osobního auta a mezinárodního rychlíku došlo na přejezdu v Blížejově ve čtvrtek kolem poledne (více zde). "Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Případem se dále zabývají. Za spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Z vyšetřování nehody vyplynulo, že řidič podle všeho vjel na nechráněný přejezd ve chvíli, kdy už signalizace svítila červeně.

"Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Renault Megane jel ve směru jízdy od kruhového objezdu na obec Přívozec. Z dosud nezjištěných důvodů nerespektoval červená střídavě přerušovaná světla přejezdového zabezpečovacího zařízení doplněná zvukem zvonku a vjel na železniční přejezd v době, kdy místem projížděl rychlík od stanice Domažlice. Řidič vozidla narazil přední částí a pravou částí vozidla do levé přední části lokomotivy. Po střetu bylo vozidlo odraženo mimo pozemní komunikaci na travnatý pás," popsala průběh nehody mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky na alkohol byly jak u řidiče auta, tak strojvedoucího negativní.

Ve vlaku cestovalo nejméně osmdesát osob, nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo. Řidič auta skončil v nemocnici, kam ho z místa nehody převážela záchranka. 

FOTO: Policie ČR, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24