Předvánoční manévry v Rokycanech! Na náměstí doputoval vánoční strom - FOTKY

25.11.2019 13:54

Už i v Rokycanech došlo na instalaci vánočního stromu. Ten doputoval na Masarykovo náměstí v pondělí dopoledne. Rozsvícení je na programu v závěru týdne.

2
234

Podobně jako ostatní města v regionu, tak se i Rokycany už připravují na rozsvícení vánočního stromu města. Ten v pondělí dopoledne doputoval na náměstí a čeká ho zdobení.

Slavnostní rozsvícení stromu v Rokycanech je na programu v sobotu 30. listopadu v 17 hodin. V letošním roce bude mít zbrusu novou výzdobu, která s v příštích dnech bude instalovat. Tradiční rozsvícení bude součástí Adventních trhů, které v Rokycanech odstartují už v pátek 29. listopadu. Kompletní program najdete zde.

Rokycany se začaly halit do vánoční výzdoby podobně jako další města zhruba v polovině listopadu. Krom nových ozdob na vánočním stromu bude mít i další novinky. "Velký slaměný betlém se rozroste o tři nové postavy a v ulicích bude také víc malých vánočních stromků s tradiční staročeskou výzdobou," říká mluvčí města Tereza Maixnerová.

Rokycany budou v závěru týdne adventem skutečně žít. Zmiňované Adventní trhy, jejichž součástí bude v sobotu rozsvícení vánočního stromu, budou probíhat od pátku. O první adventní neděli, tedy 1. prosince, se pak rozsvítí první adventní svíce na věnci ve Spilce.

Rozsvěcování vánočních stromů ve městech v regionu skutečně ovládne přelom listopadu a prosince. Na přehled akcí spojených se slavnostním okamžikem se můžete podívat zde.

FOTO: fcb Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24