QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Předzvěst jara přichází! Slunečnou oblohu by ale mohla pokazit nízká oblačnost

14.02.2019 7:02

Podle aktuálních týdenních výhledů meteorologů bychom si v příštích dnech měli užít slunečnou oblohu i celkem vysoké teploty. Pokazit by to ale mohla nízká oblačnost...

Nebe QAp foto

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, mraků ale bude ubývat a postupně bude polojasno až jasno. Odpolední teploty se dostanou mezi 6 až 10 stupňů.

V pátek nás čeká jasno až polojasno, ráno a dopoledne se mohou vyskytnout místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 0 až -4 stupně.

Podobné to bude i v dalších dnech. Od soboty do pondělí bychom se měli dočkat až jasné oblohy. Mohla by to ovšem pokazit nízká oblačnost, která se někde může udržet i celý den. V noci budou teploty klesat mezi 0 až -4 stupně, přes den vyšplhají až k 12 stupňům. Tam, kde se ale udrží nízká oblačnost, budou jen kolem 4 stupňů nad nulou.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku jasno nebo skoro jasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně přibývání frontální oblačnosti, místy déšť, na horách sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, postupně 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 4 °C, postupně 5 až 9 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24