Překopnuté plynové potrubí hrozilo výbuchem! Šetří to kriminálka - FOTKY

27.11.2018 12:06

Hasičské manévry se rozjely kvůli překopnutému plynovému potrubí v Domažlicích. V lokalitě hrozilo nebezpečí výbuchu. Celou záležitostí se bude nakonec zabývat kriminálka.

1
1234

Hrozbu výbuchu kvůli překopnutému plynovému potrubí museli v Domažlicích likvidovat jak hasiči, tak následně zaměstnanci plynáren. Událost bude mít nakonec o další policejní dohru.

"Při stavebních pracích v Domažlicích v Komenského ulici došlo k narušení plynového potrubí. Hasičům se nepodařilo únik zastavit kvůli nefunkčnímu šoupěti uzávěru plynu. Na místo byla povolána havarijní plynárenská služba. Vzhledem k tomu, že plyn se dostával jak do ovzduší, tak do objektu, bylo nutné stále kontrolovat koncentrace, kvůli možnému nebezpečí výbuchu. Místo úniku bylo odkryto bagrem a následně byla přípojka zaslepena," popsal situaci mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Na místo vyjížděly také policejní hlídky. Lokalita musela být úplně iuavřená. "V ulici Komenského byla na několik hodin odkláněna silniční doprava přes ulici Mánesova do ulice Benešova. Na silniční provoz dohlížely hlídky domažlických policistů, dopravních policistů i strážníků městské policie," dodává mluvčí policie Dagmar Brožová.

Celá událost bude mít ještě další dohru, a sice v podobě šetření kriminálky. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Případem se dále zabývají," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: HZSPK, Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24