Přes most Generála Pattona jezdí tramvaje po obou kolejích - FOTKY

18.10.2018 12:49

Cestujícím tramvajemi v Plzni se od čtvrtečního rána ulevilo. Na most Generála Pattona se vrátil oboukolejný provoz tramvají. Tím ale rekonstrukce ještě zdaleka nekončí.

foto-qap-cz (10)
foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)

Kompletní rekonstrukce mostu Generála Pattona v Plzni míří do další fáze. Od čtvrtečního rána opět jezdí tramvaje linek číslo 1 a 4 po obou kolejích současně. Změna se dotkla i linky číslo 2.

"Od 18. 10. 2018 dochází k obnovení dvoukolejného provozu na mostě generála Pattona (linky č. 1 a 4). V souvislosti s obnovením provozu dojde ke změnám jízdních řádů na všech tramvajových linkách. Trasa linky č. 2 se od 18. 10. 2018 ve směru na Světovar navrací do centrální zastávky Sady Pětatřicátníků," informovaly dopravní podniky.

Komplikace ovšem v tomto týdnu znovu čekají na řidiče. Už o víkendu dojde na mostě k omezením a v neděli dokonce k úplné uzavírce. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

Rozsáhlá rekonstrukce mostu skončí v červnu příštího roku...

Rozsáhlé práce na rekonstrukci mostu Generála Pattona odstartovaly vloni 8. března. Stavební akce byla rozdělená do dvou etap, přičemž každá z nich připadá na opravy jednoho z mostů. Součástí stavby je i vybudování přeložek inženýrských sítí, nového veřejného osvětlení, trakčního vedení, nových chodníků a cyklostezky.

Celý most by měl kompletně hotový do června 2019. Náklady na stavbu jdou ze státního rozpočtu a dělají 138 milionů korun bez DPH. Zajišťuje je Ředitelství silnic a dálnic České republiky ve spolupráci se statutárním městem Plzeň.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24