Přes víkend bude zataženo se sněhovými přeháňkami, hlásí meteorologové

03.12.2021 12:55

O víkendu se budou teploty v kraji pohybovat lehce nad nulou. Podle meteorologů máme očekávat sněhové i dešťové přeháňky. V noci se mohou teploty pohybovat výrazněji pod bodem mrazu.

DSC05393

V pátek 3. prosince bude do večera polojasno, oblačno má být na jihozápadě kraje s místními sněhovými přeháňkami. Nejvyšší teploty se pohybují kolem 0 až +3 °C, na horách -5 až -2 °C.

Během noci z pátku na sobotu bude zataženo a k ránu od západu přijde sněžení. Nejnižší teploty klesnou na -2 až -5 °C, na horách -4 až -7 °C.

Přes sobotu 4. prosince bude zataženo, dopoledne meteorologové hlásí sněžení, postupně během dne v polohách pod 800 metrů očekávejte smíšené až dešťové srážky. Na hřebenech hor bude sněžit do večerních hodin. Nejvyšší teploty dosáhnou 1 až 4 °C, na horách 0 až +3 °C. Na horách bude foukat zpočátku čerstvý jihozápadní vítr s nárazy do 55 km/h. Během dne se vítr zmírní.

I přes neděli 5. listopadu bude zataženo až oblačno, občasný déšť se sněhem nebo přeháňky. Nad 600 m, během dne i v nižších polohách bude pršet i padat sníh. Nejnižší noční teploty klesnou až k -2 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -1 až +3 °C.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24