QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přestavba Centrálního příjmu FN Plzeň je v závěrečné fázi. Přichází nová omezení

17.04.2019 7:59

Rekonstrukce Centrálního příjmu FN Plzeň na Lochotíně přinese od čtvrtka další omezení. Úplné uzavření čeká na vstup C. Změny potrvají až do června. Čtěte podrobnosti!

20190416_090549

Rekonstrukce Centrálního příjmu FN Plzeň v areálu na Lochotíně, která odstartovala v roce 2017, se posunula do závěrečné fáze. S tím jsou spojená další omezení.

"V rámci poslední etapy rekonstrukce Centrálního příjmu bude od čtvrtka 18.dubna od 14:00 hodin uzavřen vchod C ve FN Plzeň-Lochotín, předpokládané uzavření vchodu C bude trvat do počátku června. Veškerý provoz se přesouvá do vchodu B, uzavření vchodu C platí pro pacienty, zaměstnance i sanitní dopravu," informovala Fakultní nemocnice Plzeň.

8839

Výsledkem přestavby bude nový systém ošetřování....

Centrální příjem lochotínského areálu ročně využije víc jak 42 tisíc pacientů. Zajišťuje péči pro emergency, traumatologii a pacienty interních oborů. Po přestavbě bude fungovat na systému sálového ošetřování urgentních pacientů.

 "Na jednom místě bude celkem 13 akutních a expektačních lůžek, tedy lůžek, na kterých se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu. Tato prostorová změna umožní důkladné třídění pacientů do zón dle potřeby naléhavosti a bude zajištěna vyšší prostupnost, díky které se nepotká těžce nemocný pacient s osobou s lehčím poraněním či onemocněním,"vysvětluje tisková mluvčí nemocnice.

Do současné doby systém fungoval tak, že pacient takzvaně přicházel za lékařem. Nově bude vybudovaná recepce, ve které bude sestra pod dozorem lékaře urgentního příjmu, třídit pacienty podle naléhavosti. Těžce nemocní pacienti budou v prostoru pro akutní péči a nemocní s lehčím onemocněním budou čekat na ošetření na ambulanci. "Kromě zvýšeného komfortu pro pacienty i zaměstnance očekáváme také zkrácení čekací doby pro nemocné," uzavírá Gabriela Levorová.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24