QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přeštice se nevzdávají plánů na aquapark. Začíná další kolo jednání

11.02.2020 12:40

Stavba aquaparku je už několik desítek let ve hře v jihoplzeňských Přešticích. Nikdy se ale nepodařilo dotáhnout plány do konce. Záměr opět ožívá a město začíná jednat s případnými provozovateli.

IMG_2265
IMG_2266IMG_2265

Na aquapark získaly Přeštice před zhruba deseti lety dokonce stavební povolení. Projekt, který se ve městě chystá několik desítek let, se ale nakonec neuskutečnil.

Město teď zahajuje jednání s případnými provozovateli. "Jsme teď ve fázi, kdy máme projekt pro územní rozhodnutí, který dává i určitou volnost pro finální řešení. To pak  bude zpracováno v podobě dokumentace pro stavební povolení. V tuto chvíli oslovujeme potenciální provozovatele. Chceme využít zkušeností odborníků z branže a získat tak nápady a invenci, jak ten náš relativně jednoduchý projekt pro územní rozhodnutí rozšířit o další aktivity,“ vysvětluje starosta Přeštic Karel Naxera.

Centrem nového areálu má být 25 metrů dlouhý bazén se čtyřmi plaveckými dráhami. V plánu jsou i různé vodní atrakce případně wellness prvky. Návrhy, co konkrétně bazén doplní, očekává město právě od případných provozovatelů, s nimiž aktuálně jedná.

"Tyto aktivity by měly případnému provozovateli pomoci splnit jejich ekonomické požadavky a současně, aby byl co nejméně zatížen městský rozpočet, případně aby byl příspěvek města nulový. Pokud by byla celá ekonomika postavena na tom, že bazén budou navštěvovat jen sportovci, případně ti, který stačí čtyři plavecké dráhy, bazén by se neuživil,“ dodává starosta.   

Pokud se městu podaří najít strategického partnera, bude na základě jeho představ následovat úprava projektu. "Od dohody s provozovatelem se bude odvíjet i financování stavby. Byli bychom rádi, kdyby se na něm partner podílel. Je zde velké množství otázek, které je třeba vyřešit,“ sděluje Karel Naxera.

Aquapark by měl vyrůst mezi silnicí směrem na Nepomuk a základní školou Josefa Hlávky v místech, kde jsou nyní složeny dlažební kostky.

FOTO: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24