QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prestižním titulem Zelená střecha roku se pyšní FN Plzeň! FOTKY

19.06.2019 7:01

FN Plzeň v posledních letech při stavbě nových budov vsází na takzvané zelené střechy. A úspěch se dostavil. Nově se pyšní titulem "Zelená střecha roku".

1
156

Fakultní nemocnice v Plzni slaví další prestižní titul. Tentokrát jde ovšem o architektonickou soutěž. Získala titul "Zelená střecha roku". Konkrétně se o vítězství postarala originálně řešená střecha Onkologické a radioterapeutické kliniky.

"Cílem soutěže je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s možností ozeleňování střech a stěn budov a jiných stavebních konstrukcí jako součásti udržitelné výstavby, ochrany životního prostředí a návratu zeleně do sídel. Soutěž je vypsána na podporu kvalitních realizací staveb se snahou ocenit společné úsilí investorů, projektantů a dodavatelů," informují ogranizátoři soutěže.

FN Plzeň měla v soutěži hned dvě želízka v ohni. Krom onkologické kliniky byla ve hře také střecha parkovacícho domu. Ta nakonec skončila na 5. místě. Prvenství se ovšem díky hlasování veřejnosti dočkala právě střecha Onkologické a radioterapeutické kliniky. Terasovitá střecha s unikántním řešením získala nakonec 4 915 hlasů a jasně bere prvenství.

Fakultní nemocnice v Plzni při výstavbě nových budov v posledních letech vsadila na takzvané zelené střechy. Ty jsou momentálně velkým trendem nejen z estetického, ale i ekologického hlediska.

FOTO: Zelená střecha roku

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24