Při závodech v Merklíně vletěl motorkář mezi diváky! Zasahoval vrtulník

24.03.2019 12:36     24.03.2019 15:05

Motokrosové závody v Merklíně na Plzeňsku skončily v neděli velkým neštěstím. Jeden ze závodníků vletěl do davu lidí. Nehoda si vyžádala několik zraněných.

FOTO_Pavel Němeček

V obrovské neštěstí se proměnily motokrosové závody, které se v neděli konaly v Merklíně na severním Plzeňsku. Kvůli nehodě jednoho ze závodníků se rozjely velké záchranné manévry. Motorkář vjel mezi návštěvníky. Několik lidí bylo zraněno.

Na místo musel letět vrtulník letecké záchranky. "Dle aktuálních informací z místa se jedná o tři přihlížející muže a zraněný je i řidič motorky," řekla k zásahu Andrea Divišová z krajské záchranky.

Mělo se jednat o muže v rozmezí věku 40 až 65 let. "Transportujeme je letecky a pozemní cestou do traumacentra FN Plzeň," doplnila Andrea Divišová.

Případem se zabývá kriminálka. "Z dosavadních informací vyplývá, že na motorkářské trati v Merklíně 41letý motocyklista nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce a vyjel mimo trať, kde narazil do 3 diváků.Vsichni 4 byli zranění, 2 muži byli transportovaní letecky, 2 pozemní cestou," doplnila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že diváci měli být v prosotru, kde se neměli nacházet.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24