Příchovický betlém opět obdivují kolemjdoucí - FOTKY

28.12.2018 8:57

V Příchovicích na jižním Plzeňsku vystavuje svůj betlém malířka a řezbářka Jiřina Andrlíková. Ta ho má každoročně venku u svého domku, kam se na něj jezdí dívat lidé z širokého okolí.

BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (13)
BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (1)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (2)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (3)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (5)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (7)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (8)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (9)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (4)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (10)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (11)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (13)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (6)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (12)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (14)BETLÉM PŘÍCHOVICE FOTO MILAN JANOCH (15)

Příchovický betlém je unikátní, a to tím, že jde o jediný betlém, jehož součástí je i peklo. Řezbářka Jiřina Andrlíková pracuje se dřevem celý život, inspiraci prý hledá všude kolem sebe. Okolí jejího domu v Příchovicích zdobí řada krásných děl.

Betlém řezbářka vystavuje každým rokem od začátku adventu až do Tří králů. A každým rokem do něj přibudou i nové figurky. Jiřina Andrlíková na betlému pracuje už skoro třicet let, od roku 1989. Teď už betlém čítá více než 150 figurek.

Návštěvníky u vrátek uvítá cedulka "Můžete jít dál, zavírejte prosím vrátka" s informací o čase, kdy se můžete na betlém zblízka podívat. Je to denně od 10 do 19 hodin, a to až do 6. ledna.

foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24